Natuurkr8 Logo

Beschermd wonen

Volwassen worden onder onze vleugels

De betrokkenheid van voogden en instanties vanuit de jeugdhulp eindigt vaak bij volwassenheid. De jongere die 18 is geworden zit opeens ‘aan het stuur’ en moet zijn eigen hulpvraag formuleren en eigenlijk ook zijn problemen zelf oplossen. Ook vanuit de gemeenten wordt er nagedacht over deze problematiek. Gemeenten proberen hun integrale beleid en dienstverlening zo in te richten dat deze groep jongeren de juiste ondersteuning krijgt bij de voorbereiding op hun toekomst. Het NJI (Nederlands Jeugd Instituut) heeft rondom dit onderwerp het dossier ‘van jeugd naar volwassenheid’ opgesteld.

Ons doel is dat deze jongere (in de leeftijd van 18-27), vanuit onze gezinssituatie, zo natuurlijk mogelijk doorgroeit richting volwassenheid. Volwassen worden onder onze vleugels, want juist deze jongeren hebben het nodig om een stevige basis te behouden, om bij een gezin te blijven horen, om vertrouwde ondersteuning te blijven krijgen. Wij bieden begeleiding bij het beschermd wonen, waarbij we ons zullen richten op onder andere het aangaan van relaties, een gezonde financiële situatie, de studie,  een baan hebben en houden en/of andere mogelijke zaken. Samen bouwen aan een gezonde toekomst. Naast onze begeleiding is er een coach beschikbaar voor de jongere en doen wij een beroep op onze gedragswetenschapper wanneer nodig.

Wij geloven in kleinschaligheid en bieden daarom aan maximaal 1 jongere beschermd wonen. Wij denken op deze manier op een persoonlijke en betrokken manier deze jongere te kunnen begeleiden richting volwassenheid. Meedenken, meelopen, om hem/haar vervolgens op het juiste moment los te kunnen laten.  Wij zien onze Zorgboerderij hierbij als een groot voordeel, omdat deze jong-volwassene gebruik kan maken van al onze faciliteiten die wij aanbieden. De jongere heeft bij ons zijn/haar eigen appartementje in een bijgebouw. Op zijn/haar kamer is een keuken met oven, koelkast, fornuis en genoeg opbergruimte voor de boodschappen.  Er is een bed, tafel met stoelen en een kledingkast. De jongere heeft zijn/haar eigen ingang, wc en douche. Wij vinden het prima als de jongere een eigen dier heeft om te verzorgen, zoals bijvoorbeeld een hond, kat of paard.

Op dit moment (zeker tot begin 2022) is de plek voor beschermd wonen bezet.