Natuurkr8 Logo

Laatste Nieuws

Juni 2021

De huisaanhuis krant van Oldebroek-Elburg heeft een interview gehouden met Driesje in het kader van het “5 jarig bestaan” van Natuurkr8 en het aankomend licentiehouderschap van “Geef me de 5”. Om het interview terug te lezen klik hier.

 

April 2021

Natuurkr8 is geselecteerd door het projectteam van het ministerie van VWS en OC&W voor deelname aan de proeftuinen onderwijszorginitiatieven. “YES” riepen we toen we dit hoorden, wat fijn dat we mee kunnen werken om de knelpunten in kaart te kunnen brengen rondom de onderwijszorgarrangementen. We hopen dat de wet- en regelgeving door onze bevindingen aangepast gaat worden en maatwerk makkelijker gaat worden voor de doelgroep waar wij zo hard ons best voor doen! Voor meer informatie:  klik hier

Voor meer informatie op de site van de rijksoverheid rondom passend onderwijs en de proeftuinen: klik hier

Lees hier welke proeftuinen er, naast Natuurkr8, nog meer geselecteerd zijn!

 

December 2020

Federatie Landbouw en Zorg (FLZ) heeft een interview gehouden voor hun kersteditie van de nieuwbrief met Driesje. “Ook twee verhalen van hoop, die de breedte van de zorglandbouw weerspiegelen. Zorgboeren doen zoveel meer dan de bekende én gewaardeerde dagbesteding. Driesje Boeve van zorgboerderij Natuurkr8 vertelt met passie over hoe zij kinderen door middel van onderwijs op de boerderij op hun eigen school laat terugstromen.”  Voor het artikel: klik hier.

 

November 2020

Natuurkr8 is mede-initiatiefnemer van een landelijk netwerk van onderwijs-zorgboeren. Op 25 november  is er door  Jan Hassink, Anton Kiewiet, Annemieke de Cock en Driesje, vanuit dit netwerk, een congres georganiseerd rondom de onderwijs-zorgboerderij.  Het onderzoek vanuit de wetenschapswinkel is tijdens dit congres besproken, daarnaast hebben René Peeters, Natalie Jonkers en Preston Henshuijs een bijdrage geleverd aan het congres. Natalie Jonkers en Preston Henshuijs vanuit het ministerie van OC&W en VWS. René Peeters is bekend door het advies voor versnelling en bestendiging van de samenwerking onderwijs-zorg-jeugd en schreef hierover de publicatie: “Met andere ogen”. Voor een link om het congres terug te kijken: klik hier.

 

September 2020

Vanuit Natuurkr8 heeft Driesje deelgenomen in de begeleidingscommissie van het onderzoek vanuit de Wetenschapswinkel (Wageningen University & Research): “Ontwikkeling en professionalisering van onderwijs op de boerderij:  Leerarrangementen in het groen”. Onder leiding van dr. Esther Veen en Roald Pijpker MSc is er onderzoek gedaan naar de onderwijs-zorgboerderij en is er een mooi rapport gepubliceerd: klik op deze link voor het rapport 

Natuurkr8 op Facebook