Natuurkr8 Logo

Laatste Nieuws

September 2021

Onderzoekers vanuit Wageningen Universiteit en Research, Praktikon, Radboud Universiteit Nijmegen en het Kohnstamm Instituut Amsterdam hebben de handen ineengeslagen met het onderzoeksproject: “Iedereen binnenboord door de groene leeromgeving’’. Het doel van dit onderzoeksproject is in beeld te brengen hoe het programma op een onderwijszorgboerderij eruitziet en wat de resultaten zijn. Ook willen ze weten wat er wel en niet goed werkt voor de leerlingen. Het onderzoek zal meer inzicht geven in de manier waarop onderwijszorgboerderijen bijdragen aan de ontwikkeling van leerlingen. Met dit inzicht kan het programma op de onderwijszorgboerderijen zo nodig verder verbeterd worden. Het onderzoek wordt geleid door Jan Hassink van Wageningen Universiteit en Research.

Aan het eind van het project worden de resultaten gepresenteerd in een rapport en in een artikel voor een wetenschappelijk tijdschrift. Ook zal er informatie op verschillende internetsites geplaatst worden.

Natuurkr8 is 1 van de 10 onderwijszorgboerderijen die actief meedoet in dit onderzoeksproject. Iets waar we trots op zijn en waar we voor de volle 100 % achter kunnen staan. Want wij weten natuurlijk al lang dat de inzet van onderwijs-zorgboerderijen ontzettend stimulerend en helpend kan zijn om een kind weer tot bloei te laten komen. Als dit dan ook nog eens wetenschappelijk wordt onderzocht in een onderzoeksproject zeggen we natuurlijk meteen: kom maar op! 

Meer informatie over het onderzoeksproject “Iedereen binnenboord door de groene leeromgeving” kunt u vinden op de site van de NRO (Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek): klik hier. 

Juli 2021

Locourant heeft een item gemaakt over ons eerste lustrum: “Natuurkr8 bestaat vijf jaar én is onlangs licentiehouder geworden van ’Geef me de 5’. Dit werd gevierd op vrijdag 9 juli met leuke activiteiten. ” Voor de video: klik hier.

 

Juni 2021

De huisaanhuis krant van Oldebroek-Elburg heeft een interview gehouden met Driesje in het kader van het “5 jarig bestaan” van Natuurkr8 en het aankomend licentiehouderschap van “Geef me de 5”. Om het interview terug te lezen klik hier.

 

April 2021

Natuurkr8 is geselecteerd door het projectteam van het ministerie van VWS en OC&W voor deelname aan de proeftuinen onderwijszorginitiatieven. “YES” riepen we toen we dit hoorden, wat fijn dat we mee kunnen werken om de knelpunten in kaart te kunnen brengen rondom de onderwijszorgarrangementen. We hopen dat de wet- en regelgeving door onze bevindingen aangepast gaat worden en maatwerk makkelijker gaat worden voor de doelgroep waar wij zo hard ons best voor doen! Voor meer informatie:  klik hier

Voor meer informatie op de site van de rijksoverheid rondom passend onderwijs en de proeftuinen: klik hier

Lees hier welke proeftuinen er, naast Natuurkr8, nog meer geselecteerd zijn!

 

December 2020

Federatie Landbouw en Zorg (FLZ) heeft een interview gehouden voor hun kersteditie van de nieuwbrief met Driesje. “Ook twee verhalen van hoop, die de breedte van de zorglandbouw weerspiegelen. Zorgboeren doen zoveel meer dan de bekende én gewaardeerde dagbesteding. Driesje Boeve van zorgboerderij Natuurkr8 vertelt met passie over hoe zij kinderen door middel van onderwijs op de boerderij op hun eigen school laat terugstromen.”  Voor het artikel: klik hier.

 

November 2020

Natuurkr8 is mede-initiatiefnemer van een landelijk netwerk van onderwijs-zorgboeren. Op 25 november  is er door  Jan Hassink, Anton Kiewiet, Annemieke de Cock en Driesje, vanuit dit netwerk, een congres georganiseerd rondom de onderwijs-zorgboerderij.  Het onderzoek vanuit de wetenschapswinkel is tijdens dit congres besproken, daarnaast hebben René Peeters, Natalie Jonkers en Preston Henshuijs een bijdrage geleverd aan het congres. Natalie Jonkers en Preston Henshuijs vanuit het ministerie van OC&W en VWS. René Peeters is bekend door het advies voor versnelling en bestendiging van de samenwerking onderwijs-zorg-jeugd en schreef hierover de publicatie: “Met andere ogen”. Voor een link om het congres terug te kijken: klik hier.

 

September 2020

Vanuit Natuurkr8 heeft Driesje deelgenomen in de begeleidingscommissie van het onderzoek vanuit de Wetenschapswinkel (Wageningen University & Research): “Ontwikkeling en professionalisering van onderwijs op de boerderij:  Leerarrangementen in het groen”. Onder leiding van dr. Esther Veen en Roald Pijpker MSc is er onderzoek gedaan naar de onderwijs-zorgboerderij en is er een mooi rapport gepubliceerd: klik op deze link voor het rapport 

Natuurkr8 op Facebook