Natuurkr8 Logo

Wie zijn wij?

Wij zijn Jacco van der Meulen en Driesje Boeve, eigenaren van (Jeugd) Zorgboerderij Natuurkr8. We zijn getrouwd en hebben samen 2 kinderen. De jarenlange ervaring in de pleegzorg heeft ons doen beseffen dat onze begeleiding en onze plek, te midden van de natuur, kinderen doet opbloeien. Wij zien kinderen tot rust komen en herstellen, ze krijgen hun  ‘KR8’  terug. Prachtig om dit proces te mogen aanschouwen en reden voor ons om per 1 juni 2016 onze activiteiten uit te breiden met ‘Natuurkr8’. Elk kind verdient namelijk een veilige plek, een plek waar je jezelf kunt zijn!

Driesje

Driesje is SKJ-geregistreerd (skj-nummer: 100019633) en heeft 15 jaar ervaring opgedaan in het onderwijs als leerkracht, intern begeleider en pedagogisch zorgcoördinator. Sinds 2007 is ze, samen met Jacco, een opvanggezin voor pleegkinderen. Driesje heeft als opleidingen: PABO (Hogeschool VIAA), Master-SEN ‘Het jonge risicokind’ (Windesheim), een jaar Orthopedagogiek (Universiteit Utrecht) en Master-SEN ‘Innoveren en Begeleiden’ (Hogeschool Utrecht). Driesje is gespecialiseerd in traumasensitief lesgeven middels de training van Leony Coppens en heeft ervaring met contextueel werken. Driesje heeft de basisopleiding tot kindercoach afgerond en is ik-leer-leren trainer. Op dit moment volgt Driesje de post-HBO opleiding  van ‘Geef-me-de-5‘ om zich verder te verdiepen in autisme en studeert ze onderwijswetenschappen aan de Open Universiteit. 

Linkedin

Jacco

Jacco vormt, samen met Driesje, sinds 2007 een pleeggezin en doet dit met veel liefde en toewijding. Jacco voert alle onderhoudswerkzaamheden en timmerklussen uit bij Natuurkr8. Jacco heeft, naast zijn werkzaamheden bij Natuurkr8, zijn eigen klus- en timmerbedrijf: www.vandermeulenbouw.nl. 

Ons team

Wij voeren onze werkzaamheden natuurlijk niet met z’n tweeën uit. We hebben een team zeer fijne mensen om ons heen die hun steentje bijdragen:

Martine

Martine is SKJ-geregistreerd (reg. nr: 140019948) en is SPH-afgestudeerd aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ze heeft  ervaring als pedagogisch medewerker binnen het Leger des Heils, AMA-opvang en kinderopvang. Martine werkt met veel plezier bij ons in vaste dienst als individueel begeleider op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op woensdag voert Martine coördinerende taken uit rondom de zorg. Martine heeft de basisopleiding tot kindercoach afgerond en is ik-leer-leren trainer. Martine is zich momenteel aan het verdiepen in de methodiek van  Geef me de 5

Asmaret

Asmaret Esajas is onze gedragswetenschapper. Ze is universitair afgestudeerd als orthopedagoog, NVO & SKJ-geregistreerd en heeft haar eigen praktijk voor orthopedagogiek en opvoedondersteuning. Asmaret volgt op dit moment het postdoctorale verdiepingstraject tot orthopedagoog generalist. Asmaret ondersteunt ons in de juiste aanpak richting de kinderen, kijkt mee, observeert en houdt zicht op de kwaliteit, intake, evaluaties en begeleidingsplannen.

Vera

Vera heeft haar eigen tekenatelier en werkt bij ons op de zorgboerderij als individueel begeleider en docent beeldende vorming en tekenen. Vera stimuleert door het aanbieden van de creatieve activiteiten bewustwording van denken, doen en voelen. Vera zal binnenkort starten met de opleiding tot kindercoach en volgt op dit moment de verdiepende opleiding tot kindertekendocent.

Helma

Helma is gespecialiseerd leerkracht en heeft jarenlange ervaring opgedaan binnen  het Emaus College Ermelo, waar ze les gaf op het VSO aan leerlingen met een complexe pedagogische hulpvraag. Helma werkt bij ons als individueel begeleider / gespecialiseerd leerkracht.

Marco

Marco werkt als  jeugdbeschermer en heeft daarnaast zijn eigen praktijk: “de Jeugdbank”. Vanuit de jeugdbank werkt Marco bij ons als jongerencoach. Marco is SKJ geregistreerd (reg. nr:111015987), HBO opgeleid en heeft jarenlang ervaring in de jeugdzorg.

Mees

Mees is als pedagogisch medewerker werkzaam bij ons op de zorgboerderij. Mees volgt de opleiding “maatschappelijke zorg” en  loopt hiervoor bij ons een leer-werk-traject. Daarnaast verdiept Mees zich in autisme middels de methodiek van Geef me de 5. Met Mees is het feest; Mees is populair bij de kinderen! Samen spelen, werken, de dieren verzorgen: alles is leuk als Mees er is!! 

Ingrid

Ingrid is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag als pedagogisch medewerker werkzaam op de zorgboerderij.  Ingrid volgt op dit moment de opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker, daarnaast heeft ze haar BHV. Binnenkort zal Ingrid ook starten met de opleiding tot kindercoach. Lieve, enthousiaste en altijd vrolijke Ingrid zorgt voor een gezellige sfeer en staat haar mannetje. Hoe kan het ook anders als moeder van 6 kinderen! Levenservaring genoeg!

Gerritjan

Naast zijn werkzaamheden als programmeur is Gerritjan bij Natuurkr8 werkzaam als ICT-er. Gerritjan is verantwoordelijk voor alle ICT-werkzaamheden, zorgt dat we werken met de nieuwste programma’s, lost al onze computerproblemen op en zorgt dat we AVG-proof werken. 

 

If children live with criticism, they learn to condemn

If children live with hostility, they learn to fight

If children live with fear, they learn to be apprehensive

If children live with tolerance, they learn to be patient

If children live with praise, they learn to be appreciative

If children live with acceptance, they learn to love

If children live with approval, they learn to respect

If childeren live with honesty, they learn what truth is

If childeren live with fairness, they learn justice

If children live with security, they learn to have faith in themselve and others