Natuurkr8 Logo

Wie zijn wij?

Wij zijn Jacco van der Meulen en Driesje Boeve, eigenaren van Onderwijs-Zorgboerderij Natuurkr8. We zijn getrouwd en hebben samen 2 kinderen: Jesse en Sem. De jarenlange ervaring in de pleegzorg heeft ons doen beseffen dat onze begeleiding en onze plek, te midden van de natuur, kinderen doet opbloeien. Wij zien kinderen tot rust komen en herstellen, ze krijgen hun  ‘KR8’  terug. Prachtig om dit proces te mogen aanschouwen en reden voor ons om per 1 juni 2016 onze activiteiten uit te breiden met ‘Natuurkr8’. Elk kind verdient namelijk een veilige plek, een plek waar je jezelf kunt zijn!

Driesje

Driesje is SKJ-geregistreerd (skj-nummer: 100019633) en heeft 15 jaar ervaring opgedaan in het onderwijs als leerkracht, intern begeleider en pedagogisch zorgcoördinator. Sinds 2007 is ze, samen met Jacco, een opvanggezin voor pleegkinderen. Driesje heeft als opleidingen: PABO (Hogeschool VIAA), Master-SEN ‘Het jonge risicokind’ (Windesheim), een jaar Orthopedagogiek (Universiteit Utrecht) en Master-SEN ‘Innoveren en Begeleiden’ (Hogeschool Utrecht). Driesje is gespecialiseerd in traumasensitief lesgeven middels de training van Leony Coppens en heeft ervaring met contextueel werken. Driesje heeft de basisopleiding tot kindercoach afgerond en is ik-leer-leren trainer.  Driesje heeft in 2020 de post-HBO opleiding  van ‘Geef-me-de-5‘ afgerond, waardoor Natuurkr8 zich in 2021 aan heeft kunnen sluiten bij Geef me de 5 als licentiehouder! Momenteel studeert Driesje, naast haar werkzaamheden bij Natuurkr8, onderwijswetenschappen aan de Open Universiteit. 

Linkedin

Jacco

Jacco vormt, samen met Driesje, sinds 2007 een pleeggezin en doet dit met veel liefde en toewijding. Jacco voert alle onderhoudswerkzaamheden en timmerklussen uit bij Natuurkr8. Jacco heeft, naast zijn werkzaamheden bij Natuurkr8, zijn eigen klus- en timmerbedrijf: www.vandermeulenbouw.nl. 

Onze medewerkers

Wij voeren onze werkzaamheden natuurlijk niet met z’n tweeën uit. We hebben een team zeer fijne mensen om ons heen die hun steentje bijdragen:

Martine

Martine is SKJ-geregistreerd (reg. nr: 140019948) en is SPH-afgestudeerd aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ze heeft  ervaring als pedagogisch medewerker binnen het Leger des Heils, AMA-opvang en kinderopvang. Martine werkt met veel plezier bij ons in vaste dienst als individueel begeleider en zorgcoördinator op de maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Op woensdag voert Martine coördinerende taken uit rondom de zorg. Martine heeft de basisopleiding tot kindercoach afgerond en is ik-leer-leren trainer. Martine is opgeleid, middels de basis- en verdiepingscursus, in de methodiek van  Geef me de 5

Vera

Op maandag, dinsdag en vrijdag werkt Vera bij Natuurkr8. Vera stimuleert, door het aanbieden van de creatieve activiteiten, bewustwording van denken, doen en voelen. Vera is opgeleid tot kindercoach en kindertekentaaldocent en is geschoold in de methodiek van Geef me de 5. Vera volgt momenteel de opleiding Associate degree Sociaal Werk in de Zorg aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Jasmijn

De passie van Jasmijn is onderwijzen, waarbij kinderen met specifieke behoeften op het gebied van leren en gedrag altijd haar aandacht hebben getrokken: “Onderwijs is constant experimenteren en improviseren. Onderwijsbehoeften ontdekken en kinderen hierin tegemoet komen zie ik als één van de belangrijkste en mooiste taken!” Na 10 jaar als leerkracht en gedragsspecialist te hebben gewerkt ontdekte Jasmijn ‘Natuurkr8’. Jasmijn vindt het super dat ze de kinderen bij Natuurkr8 de tijd kan geven die ze verdienen. Jasmijn is een bevoegd Master-SEN afgestudeerd leerkracht, ze heeft tijdens haar Master-SEN opleiding de leerroute gedragsspecialist gevolgd. Jasmijn verdiept zich momenteel in de methodiek van Geef me de 5. Jasmijn is getrouwd, moeder van 2 dochters, houdt van de natuur, koken, tekenen, filosofie, wetenschap, muziek en vintage. Jasmijn is vindingrijk, geduldig en gedreven en een kei in het aanvoelen van kinderen.

Mees

Mees is als pedagogisch medewerker werkzaam bij Natuurkr8 op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Mees volgt de opleiding “maatschappelijke zorg” en  loopt hiervoor bij ons een leer-werk-traject. Mees is opgeleid, middels de basis- en verdiepingscursus, in de methodiek van Geef me de 5. Met Mees is het feest; Mees is populair bij de kinderen! Samen spelen, werken, de dieren verzorgen: alles is leuk als Mees er is!! 

Ingrid

Ingrid is op maandag, donderdag en vrijdag, als pedagogisch medewerker i.o., werkzaam bij Natuurkr8. Ingrid volgt de opleiding tot pedagogisch medewerker en  loopt hiervoor bij ons een leer-werk-traject.

Ingrid is moeder van 6 kinderen en weet dus van aanpakken. Kinderen voelen zich prettig bij Ingrid en hebben al snel een klik met haar. Ingrid heeft de opleiding tot kindercoach afgerond en is momenteel bezig met de cursussen van Geef me de 5.

Floor

Floor is op maandag, donderdag en vrijdag werkzaam bij Natuurkr8 als pedagogische medewerker en doet daarnaast de HBO- opleiding Social Work bij Windesheim in Zwolle. Floor houdt erg van dieren, is daar ook veel mee bezig. Floor is namelijk ook afgestudeerd paraveterinair. Floor is heel lief en rustig en heeft een fijne klik met de kinderen en de dieren bij Natuurkr8. 

 

Natuurkr8 werkt samen met:

Asmaret

Natuurkr8 werkt samen met Intelecto: de praktijk voor orthopedagogiek en opvoedondersteuning van gedragswetenschapper Asmaret Esajas. Ze is universitair afgestudeerd als orthopedagoog, NVO & SKJ-geregistreerd. Asmaret volgt op dit moment het postdoctorale verdiepingstraject tot orthopedagoog generalist. Asmaret is opgeleid in de methodiek van Geef me de 5. Asmaret ondersteunt ons in de juiste aanpak richting de kinderen, kijkt mee, observeert en houdt zicht op de kwaliteit, intake, evaluaties en begeleidingsplannen. Daarnaast is Asmaret af en toe ook betrokken als individueel begeleider van de kinderen.

Gerritjan

Natuurkr8 werkt samen met ICT-specialist Techj. Gerritjan houdt zich bezig met ICT-werkzaamheden, zorgt dat we werken met de nieuwste programma’s, lost al onze computerproblemen op en zorgt dat we AVG-proof werken. 

 

Stagiaires bij Natuurkr8:

Brechtje

Onze altijd vrolijke en gezellige Brechtje volgt de Associate degree Sociaal Werk in de zorg aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle. Op donderdag en vrijdag is Brechtje te vinden bij Natuurkr8. En wat is het leuk met Brechtje, een kanjer van een stagiaire, die hard studeert en helemaal past binnen het team van Natuurkr8.

Anissa

Elke dinsdag is Anissa te vinden bij Natuurkr8. Anissa studeert Pedagogisch Management Kind en Educatie aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Anissa leert in deze opleiding alles over de leefwereld en opvoeding van kinderen en jongeren en past de theorie toe in de praktijk bij Natuurkr8. Superfijn om Anissa als stagiaire te mogen begeleiden bij Natuurkr8!

If children live with criticism, they learn to condemn

If children live with hostility, they learn to fight

If children live with fear, they learn to be apprehensive

If children live with tolerance, they learn to be patient

If children live with praise, they learn to be appreciative

If children live with acceptance, they learn to love

If children live with approval, they learn to respect

If childeren live with honesty, they learn what truth is

If childeren live with fairness, they learn justice

If children live with security, they learn to have faith in themselve and others