Natuurkr8 Logo

Onze dieren

Heel belangrijk: onze dieren! Hieronder stellen we onze dieren voor.

The Bink

Hoi, ik ben Bink. Mijn naam komt van “stoere Bink”. Ik ben namelijk heel stoer, maar ook heel lief! Ik ben een chihuahua, voel mij veel groter dan ik ben. Ik ben dan ook wel vrij breed voor een chihuahua, dat komt omdat ik heel erg dol ben op eten.. Ik eet alles wat ik tegen kom. Mijn baasje heeft mij wel eens op een dieet gezet, maar gelukkig is er bij Natuurkr8 vanalles te vinden wat ik op kan eten 😉

Tijger 

Dit is Tijger, de zoon van onze andere kat Dushi. Tijger is geboren bij Natuurkr8 in een nestje van 6 kittens. Hij is een lieve kater, zo lief dat we hem wilden houden. Hij is een echte knuffel en dol op iedereen die bij ons rond loopt. Tijger heeft ook nog een zusje die rondloopt bij Natuurkr8: Poema. Poema is helemaal zwart en soms een beetje stout… 

Pumba en Olivia

Hoi, wij zijn Pumba en Olivia. Jacco noemt ons altijd spek en lap.. maar dat is raar. Wij zijn samen heel eigenwijs. Wij zijn gekocht als mini-varkentjes en op de foto zien we er ook heel mini uit. Ondertussen zijn we maxi geworden, dus eigenlijk zijn we nu maxi-varkens 😉 Wij vinden het heel leuk om rond te rennen bij Natuurkr8. We mogen overal rennen en snuffelen, als we maar niet gaan wroeten in het gazon. Dat doen we meestal lekker wel, dus nu lopen we vaak rond in de paardenbak, waar we bijvoorbeeld onze eigen iglo’s hebben waar we heerlijk kunnen luieren in de zachte laag stro. 

Rambo

Mag ik jullie mijn allerliefste schaapje voorstellen: Rambo. Rambo mist 2 voortanden en is al een beetje oud. Rambo is het liefste schaap in de hele wereld. Met Rambo kun je spelen en als je op de grond zit komt Rambo er altijd aan. Dan wil ze even knuffelen en dat is heel fijn met een schaapje met zulke zachte wol.

Groetjes Sem

NB: helaas is Rambo in 2023 overleden vanwege de blauwtong. Rambo is 13 jaar geworden!

Queen Dushi

Dit is Dushi, de naam Dushi hebben Driesje en Jesse ontdekt in Curacao en betekent “schatje”.  Dushi is een heilige Birmaan en ze gedraagt zich als een koningin, ze is heel netjes, eet alleen luxe eten, en heeft geen hoge pet op van die andere schepseltjes die hier rond lopen (de honden..) Dushi wenst aangesproken te worden met mevrouw en ligt graag bij iemand op bed, ze is meestal binnen, lekker warm..

Didi

Dit is Didi, onze shetlander van ongeveer 30 jaar oud. Didi is nog steeds best wel fit (voor een oma) en superlief. Ze is niet meer zo snel, maar vindt het heerlijk om geborsteld te worden of om lekker te wandelen met de kinderen. Didi heeft mooie lange manen om te kammen of om vlechtjes in te maken.

Beer

De jongste hond bij Natuurkr8 is onze labradoodle “Beer”. Beer is een pup uit het nest van de zus van Driesje. De zus van Driesje woont naast Natuurkr8. Snuf (de moeder van Beer) en Snoopy (het zusje van Beer) zien elkaar dan ook regelmatig langs het hek. Een labradoodle is een kruising tussen een labrador (de moeder van Beer) en een poedel (de vader van Beer). Beer is ondeugend, superenthousiast en soms nog best wel druk, maar we gaan er van uit dat Beer uiteindelijk een hele lieve, rustige  knuffelbeer gaat worden!

Pika

Ik ben Pikachu, superschattig, lief en heel klein. Ik ben een dochter van Bink en ik mocht blijven bij Natuurkr8. Ik ben het hondje van Jesse, Jesse mocht ook mijn naam verzinnen. Daarom heet ik Pikachu, Jesse is namelijk dol op Pokemon. Ik slaap elke nacht gezellig bij Jesse en overdag speel ik lekker met alle kinderen hier. 

Henk

Dit is Henk de Tank. Henk is onze Griekse landschildpad. Henk is dol op boerenkool en andere groente. Henk woont in het terrarium in het atelier en observeert de hele dag wat iedereen aan het doen is. Soms loopt Henk los of bij ons op tafel, bijvoorbeeld omdat er een mooi legohuis voor Henk is gebouwd of om te kijken hoe we groente voor Henk klaar maken. Als Henk los loopt hangen we een briefje op de deur, zodat we niet bovenop Henk stappen. Henk is heel rustig en voorzichtig.

Ollie

Knuffelkont Ollie is ons Walliser Schwarznase schaapje. Ollie heeft hele zachte krulletjeswol en is daardoor gewoon een hele grote knuffel. Ollie’s moeder Sien en tante Otje wonen ook bij Natuurkr8. En ook de oude tantes Fieke en Britte zijn Walliser schwarznasen die bij Natuurkr8 een plekje hebben gekregen. Ollie is inmiddels vader van nog 2 Walliser schwarznasen: Trude en Belle, geboren bij Natuurkr8. Inmiddels heeft Ollie nog een vriendje gekregen: Pilatus. We hebben gekozen voor dit ras schapen, omdat er nergens ter wereld schapen bestaan die zo graag knuffelen en zo lief zijn als deze schapen. Wel hebben ze indrukwekkende hoorns, waar we altijd een beetje voor op moeten passen. 1 keer per jaar worden de Walliser Schwarznasen gekeurd door een schapenkeurder van het vss-stamboek en onze Otje is zelfs een topdier! Zijn we trots op!

Hoi, ik ben Tess. Ik ben vernoemd naar een heel lief meisje bij Natuurkr8 en daar ben ik heel trots op. Ik ben een kune kune varkentje en superschattig. Teuntje is mijn zusje. Ik was heel klein toen ik in de zomervakantie 2021 bij Natuurkr8 kwam. Ondertussen ben ik flink gegroeid, maar ik ben nog steeds heel erg leuk en grappig hoor!

Hoi ik ben Teuntje, de zus van Tess. Ik hou heel erg van chilluhhh.. Als je over mijn buik aait dan val ik om en dan wil ik dat je me heeeeuul lang blijft kriebelen.. Tenzij je me eten geeft, dan ga ik gillen en word ik helemaal crazy.. Ik ga zelfs zitten als je voor me staat met een bakje eten en je dan: “ZIT” zegt. Ik ben namelijk  dol op eten en natuurlijk chilluhhh.. 

Schapen

Rambo, Ollie en de Walliser Schwarznasen zijn niet de enige schapen die we hebben. Meestal hebben we rond de 15 tot 20 schapen, soms wat meer als er lammetjes zijn geboren.

Vliegje

Vliegje is onze buitenkat, Vliegje wil zelf altijd buiten blijven. Vliegje is al best op leeftijd, meer dan 13 jaar loopt ze al rond bij Natuurkr8. Vliegje is heel lief, rustig en ze vindt het heerlijk om geaaid of gevoerd te worden.

Crystal

Ik ben Crystal, meestal noemen ze mij Krissie… Ik ben een zwarte Welsh pony en ben rond de 25 jaar oud. De kinderen borstelen, knuffelen en wandelen met mij. Heel af en toe krijg ik allemaal vlechtjes in mijn haar. Mijn stal is in de schuur, bij de andere stallen. Ik lust graag wortels en paardenbrokjes en soms ben ik een beetje bang. Dus het is fijn als je me rustig aait en lief voor me bent.

Konijnen en kippen

Er lopen kippen rond op het erf en in de ren. In de ren vind je ook 2 konijnen. Als je heel voorzichtig bent dan kun je voelen hoe zacht de konijnen zijn. Ze zijn erg druk met het graven van holen, ze zetten de hele ren op de kop. De kippen in de ren leggen eieren, meestal kunnen we elke dag eieren rapen, behalve in de winter.

Boef

Dit is Boef, ook een dochter van Bink. Gelukkig is het goed gekomen met Boef, toen ze geboren werd was ze erg ziek. Boef kreeg een zware longontsteking en heeft het op het nippertje gered. Ze is een echte vechter. Boef is grappig en gek en vindt het heerlijk om met iedereen te spelen. 

Demi

Shetlander Demi is de dochter van Didi. Demi is inmiddels ook al weer meer dan 25 jaar oud en is haar hele leven al bij Natuurkr8. Demi is een lieve, rustige, eigenwijze shetlander die graag in de buurt van Didi is. Ze wil graag geborsteld en geknuffeld worden.

Brammetje

Bij Natuurkr8 lopen ook nog 3 hele kleine schaapjes rond: Beau, Linda en Brammetje. Deze schapen zijn superklein, het zijn zelfs de kleinste schapen ter wereld: quessanten. Linda loopt bij de andere omaschapen in de wei, maar Brammetje en Beau lopen gewoon los. Soms is dat leuk, omdat we heerlijk kunnen knuffelen met Brammetje. Maar soms is het ook wel een beetje spannend. Brammetje wil dan spelen en als de kinderen gaan rennen, springt, jumpt en rent Brammetje er achteraan! Gelukkig is Brammetje superklein en kunnen we hem zo omdraaien of in zijn hokje doen.

Dribbel

Dribbel hebben we helaas in 2020 moeten laten inslapen. Dribbel was onze Amerikaanse cocker spaniel en inmiddels al 15 jaar. Dribbel was een superlieve, leuke en grappige hond, die het liefst elke dag met alle kinderen speelde. We missen Dribbel!